Actualitat

Els KPIs per eCommerce i com ens poden ajudar a prendre decisions estratègiques.

20/04/2021 0:00:00

Què és un KPI? 

 
El KPI respon a les sigles en anglès Key Performance Indicator, un indicador clau de rendiment. Fa referència a una sèrie de mètriques utilitzades per sintetitzar informació sobre l'eficàcia i la productivitat de les accions que es porten a terme en un negoci respecte als seus objectius principals per tal de poder prendre decisions en funció dels seus resultats. 
 

La importància dels KPI per una botiga online

 
Els KPI eviten que prenguem decisions davant hipòtesis sense cap tipus de fonament, el qual és especialment perillós perquè la simple intuïció no funciona per dirigir un negoci a mesura que va creixent. 
 
Sense els KPI, quan alguna cosa no va bé, no sabem el motiu. Els KPI ens proporcionen objectivitat que ens permetran prendre decisions estratègiques i amb fonament. I es que, si no entenem els resultats de les nostres estratègies, no podem desenvolupar el nostre negoci amb eficàcia ni assolir els objectius que ens hem marcat. 
 
El veritable potencial dels Key Performance Indicators no rau en si mateix sino en la nostra capacitat d’interpretar les dades que aquests ens ofereixen, i extreure’n informació útil per la millora del nostre negoci. 
 
 

Requisits dels KPI pel comerç electrònic: 

 
El valor que donem als objectius poder mesurar-los a través dels KPI han de complir uns requisits que són definits com SMART, les sigles en anglès de Specific, Measurable, Attainable, Relevant i Timely. Per tant, un KPI ha de ser: 
 
Específic, perquè s’associa a un aspecte concret per tal de fer una comparativa de millora, com més específic sigui, més senzill serà de mesurar. 
 
Mesurable, l’hem de poder mesurar de manera quantitativa, numèricament. 
 
Assolible, hem de tocar de peus a terra i ser conscients dels recursos que disposem per tal de no generar frustració .
 
Rellevant, hem de discernir entre el que realment és important i el que no. 
 
A temps, és imprescindible tenir un calendari per marcar una data límit per complir els KPI. 
 
 

7 KPIs per botigues online

 

1. Vendes 

 
Vendes = visites * taxa de conversió * valor mitjà de comanda 
 
Aquest és el primer que has de tenir en compte per començar a calcular els diferents KPIs d’una eCommerce
 
Les visites són el nombre d’usuaris que arriben al nostre comerç electrònic, com major sigui aquest nombre, més seran els usuaris que podrem convertir en els nostres clients. Per tant, hem de centrar els nostres esforços a aconseguir el major nombre de visites possibles, ja sigui a través de SEO, de SEM, de xarxes socials, etc. 
 
Per aconseguir que aquest indicador sigui alt és important que el procés de venda sigui el més senzill i intuïtiu possible. 
 
 
 

2. Taxa d’abandonament de la cistella de compra 

 
% taxa d’abandonament de la cistella = (nº de transaccions completades / nº de cistelles creades) * 100 
 
La taxa d'abandonament de la cistella fa referència als usuaris que posen articles en la cistella de compra, però finalment abandonen l’eCommercesense fer la compra. 
 
La taxa mitjana d’abandonament de la cistella en botigues online es situa quasi en el 70%. 
 
A partir del resultat, serà tasca nostra descobrir els motius pels quals els nostres usuaris abandonen la compra; costos d’enviament inesperats, errors en la web, targetes denegades, si els usuaris encara no estan preparats per comprar, etc. 
 
 
 

3. Taxa de conversió 

 
Taxa de conversió = (nº de conversions / nº de clients potencials) * 100 
 
La taxa de conversió fa referència al percentatge d’usuaris que entren a la nostra botiga online i realitzen alguna acció, ja sigui fer una compra o inscriure’s a la newsletter
 
Aquest indicador ens mostra si les nostres landings i els nostres CTA (Calls To Action) compleixen vertaderament amb la seva funció d’atreure els usuaris a comprar els nostres productes o simplement fan bonic. Indica l'eficàcia que té la nostra eCommerceper encoratjar als usuaris a fer alguna acció. 
 
La taxa mitjana de conversió es troba entre el 2,89 i el 3,31%. 
 
Està en les nostres mans fer un seguiment exhaustiu d’aquest indicador i millorar tots els passos del nostre marketing funnel
 
 
 

4. Cost d’adquisició del client (CAC) 

 
CAC = (despeses en màrqueting i vendes) / clients 
 
El cost d’adquisició del client és la quantitat mitjana de diners que ens costa “comprar” un client.  
 
Conèixer i comprendre el valor del nostre CAC ens pot ajudar a planificar els clients que volem adquirir en un període de temps determinat i assignar adequadament el pressupost de màrqueting. També ens pot ajudar a prendre mesures per reduir aquest cost. 
 
És especialment rellevant saber com mantenir-lo sota control. Augmentant les accions de màrqueting, és possible que aconseguim un major nombre de clients, però si el CAC augmenta pot significar que els beneficis que obtenim d’aquestes vendes es redueix. 
 
 
 

5. Valor de la vida del client (LTV) 

 
LTV = marge mitjà de comanda * nombre de comandes mig * temps de vida mig 
 
Aquest KPI ens permet saber la mitja de quant gasta un client fins que deixa de ser-ho. Quant val un client per al nostre negoci.  
 
El valor de la vida del client ens ajuda a entendre el ROI (Retorn d’Inversió) i ens és especialment útil a l’hora de marcar les estratègies a seguir per assolir objectius futurs. 
 
També ens permetrà saber en quin nivell la nostra marca reté als clients. 
 
 
 

6. Valor mitjà de la comanda 

 
Valor mitjà de la comanda = Ingressos totals / quantitat total de comandes 
 
El valor mitjà de la comanda fa referència a la quantitat mitjana que gasten els clients per cada comanda que fan.  
 
Augmentar aquest valor és la manera més senzilla de fer créixer els ingressos de la nostra botiga online
 
A més, si el valor mitjà de la comanda augmenta, també podem augmentar el CAC obtenint els mateixos beneficis. 
 
 
 

7. Marge de benefici brut 

 
% marge de benefici brut = (benefici / ingressos) * 100 
 
Com sabem, una empresa no és un negoci si no obté beneficis. 
 
El marge de benefici brut ens indica la quantitat de diners que obtenim realment, mostrant en percentatge la diferència entre els ingressos i els beneficis. Això ens ajudarà a conèixer la salut del nostre negoci. 
 
Com més alt sigui el percentatge de marge, més eficaç serà la nostra gestió per la generació d’ingressos per cada euro de cost. 
 
 
 
Com pots observar, sense uns objectius clars és molt difícil que un negoci arribi a bon port. Invertir temps i esforç al seguiment i a la comprensió dels KPI ens donarà resultats positius a llarg termini.  
 
Si vols més informació, no dubtis en posar-te amb contacte amb nosaltres. Des de Nubulus, t’ajudem i acompanyem en tot el procés de transformació digital del teu negoci. 

T’escoltem i ajudem amb…

Transformació Digital

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

Les empreses necessiten transformar-se digitalment per no quedar-se obsoletes i utilitzar adequadament les noves tecnologies per aconseguir noves oportunitats de negoci. Des de Nubulus t’orientem i ajudem a realitzar un procés de transformació digital real, àgil i transformador que permeti a la teva empresa desenvolupar-se plenament.

Transformació Digital
Transformació Digital

Disseny Web

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

És especialment necessari per a la teva empresa tenir una pàgina web on poder dirigir als usuaris d'internet per tal que puguin conèixer-la, els seus productes o serveis, o bé el teu local. Des de Nubulus, posem al teu abans la tecnologia, l'experiència i la qualitat perquè el lloc web del teu negoci sigui visible, transmeti la teva proposta de valor i converteixi visitants en clients.

Disseny Web
Disseny Web

Comerç electrònic

T’escoltem i ajudem amb…

03/03/2021 0:00:00

Cada vegada són més les empreses que opten per obrir una eCommerce, i és que et brinda gran quantitat d’avantatges enfront de la botiga física. A Nubulus, estudiem el teu negoci i els seus objectius per desenvolupar un eCommerce que s’adapti a les teves necessitats. T’acompanyem i assessorem alhora que desenvolupem el teu comerç electrònic per assegurar-ne l’èxit.

Comerç electrònic
Comerç electrònic

SEO Local

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

És essencial que els usuaris puguin trobar el teu negoci en els cercadors en qualsevol moment. Des de Nubulus, optimitzant la teva presència digital, t’ajudem a que els usuaris que facin una cerca a través d’internet en una ubicació geogràfica determinada, trobin el teu punt de venda físic i per tant, es converteixin en clients potencials.

SEO Local
SEO Local

Campanyes SEM

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

Si vols posicionar el teu negoci entre les primeres posicions de resultats dels cercadors de forma ràpida, és el moment d’engegar una campanya de SEM. Aconseguiràs captar nous clients i generar tràfic de qualitat a la teva pàgina web amb un pressupost totalment personalitzat. Des de Nubulus t’ajudem a millorar el teu posicionament als cercadors optimitzant les teves campanyes.

Campanyes SEM
Campanyes SEM

Carta Digital QR

T’escoltem i ajudem amb…

04/06/2020 0:00:00

La carta online és un reflex de la carta tradicional en paper al format digital. Aquest sistema permet als clients consultar la carta de manera online escanejant el codi QR amb la càmera del dispositiu mòbil. Això suposa una reducció considerable del risc de transmissió alhora que ofereix avantatges pel negoci. Des de Nubulus, creem la del teue restaurant i t’ajudem a gestionar-la.

Carta Digital QR
Carta Digital QR

Tour Virtual

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

A Nubulus creem el Tour Virtual del teu negoci, funcional per qualsevol dispositiu, perquè els usuaris que arribin a la teva pàgina web i/o a la teva fitxa de Google My Business puguin veure el teu local de manera fàcil, divertida i interactiva gràcies a les fotografies 360º que permeten veure l’espai de forma realista. També donem suport a aquells esdeveniments que requereixin vídeos 360º.

Tour Virtual
Tour Virtual

Programació a mida

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

Si vols automatitzar un servei o integrar eines que utilitzes a diari en el teu negoci, duem a terme tot el procés segons les teves necessitats, perquè guanyis en rendibilitat i connexió entre els diferents departaments de l’empresa.

Programació a mida
Programació a mida

Estratègia de continguts

T’escoltem i ajudem amb…

09/03/2021 0:00:00

Actualment, cada cop més empreses han iniciat la transformació digital i tenen presència a Internet i és que, segons Google, el 97% dels consumidors cerquen a les empreses, o bé al producte o servei que ofereixen aquestes a través d’Internet. El que hem de tenir clar és que si una empresa vol desenvolupar i enriquir la seva presència digital és essencial que desenvolupi una estratègia de continguts.

Estratègia de continguts
Estratègia de continguts

Actualitat

Què tenir en compte en una política de devolucions i canvis de productes?

Actualitat

22/06/2021

Què tenir en compte en una política de devolucions i canvis de productes?

Què tenir en compte en una política de devolucions i canvis de productes?
Què tenir en compte en una política de devolucions i canvis de productes?

Augmenta les vendes de la teva botiga online oferint els teus productes a Instagram Shopping.

Actualitat

08/06/2021

Augmenta les vendes de la teva botiga online oferint els teus productes a Instagram Shopping.

Augmenta les vendes de la teva botiga online oferint els teus productes a Instagram Shopping.
Augmenta les vendes de la teva botiga online oferint els teus productes a Instagram Shopping.

Per què és beneficiós per la teva botiga online treballar amb diferents transportistes?

Actualitat

03/06/2021

Per què és beneficiós per la teva botiga online treballar amb diferents transportistes?

Per què és beneficiós per la teva botiga online treballar amb diferents transportistes?
Per què és beneficiós per la teva botiga online treballar amb diferents transportistes?

Com pot ser útil Telegram per la teva botiga online.

Actualitat

28/05/2021

Com pot ser útil Telegram per la teva botiga online.

Com pot ser útil Telegram per la teva botiga online.
Com pot ser útil Telegram per la teva botiga online.

Google Shopping aposta per les botigues online amb Shopify.

Actualitat

25/05/2021

Google Shopping aposta per les botigues online amb Shopify.

Google Shopping aposta per les botigues online amb Shopify.
Google Shopping aposta per les botigues online amb Shopify.

La importància de les valoracions de producte en la teva botiga online.

Actualitat

21/05/2021

La importància de les valoracions de producte en la teva botiga online.

La importància de les valoracions de producte en la teva botiga online.
La importància de les valoracions de producte en la teva botiga online.

Novetats a Apple Maps: major detall, valoracions, fotos, incidències i Look Around.

Actualitat

18/05/2021

Novetats a Apple Maps: major detall, valoracions, fotos, incidències i Look Around.

Novetats a Apple Maps: major detall, valoracions, fotos, incidències i Look Around.
Novetats a Apple Maps: major detall, valoracions, fotos, incidències i Look Around.

Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.

Actualitat

14/05/2021

Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.

Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.
Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.