Actualitat

Penses en vendre a Amazon? Et mostrem els avantatges i inconvenients.

14/04/2021 0:00:00

Amazon creix a Internet com pocs negocis han aconseguit fer-ho. Milions d’usuaris prefereixen fer les seves compres a través d’Amazon sobre qualsevol altra botiga. El marketplace va registrar en el quart trimestre del 2020 unes vendes de més de 125.000 milions de dòlars, assolint així un nou rècord de facturació. 

Aproximadament la meitat dels productes que es venen a Amazon no són propis sinó de petites empreses independents. 

Per aquests motius, molts venedors es pregunten si els convé vendre els seus productes a Amazon. Per poder prendre una decisió, hem de tenir en compte els avantatges i els inconvenients de fer-ho. Vendre o no a Amazon dependrà de l’estudi de cada negoci en concret tenint en compte els factors que influeixen. 

Avantatges de vendre els teus productes a Amazon 

 1. El marketplace té milions de visites arreu del món, el que augmenta notablement el nombre de clients potencials que veuran els productes. 
 2. Amazon té un gran volum de vendes, compta amb un elevat nombre d’usuaris altament fidelitzats. 
 3. Començar a vendre en la plataforma és molt fàcil, el procés de penjar els productes és molt ràpid i senzill. Amb un parell de clics un venedor pot tenir el seu espai dins d’Amazon. Pujar els fitxers de càrrega d’inventaris és molt accessible, la mateixa plataforma et proporciona una plantilla amb les instruccions a seguir. 
 4. Genera confiança als teus clients, ja que és un marketplace especialment reconegut que ja té la confiança de milions d’usuaris per fer les seves compres. Amazon contagia la seva gran reputació als productes i venedors que es troben dins de la plataforma. Això suposa una reducció de frens per tancar una compra. 
 5. És una de les plataformes més grans de compres i vendes a escala global, pel que qualsevol podrà trobar el teu producte. Això permet una fàcil internacionalització de la marca. 
 6. El marketplace per si mateix ja atreu milions d’usuaris als quals els venedors tenen accés. Depenent del sector i del producte això pot significar una reducció d’esforços i costos en màrqueting
 7. Amazon compta amb més de 100 centres d’emmagatzematge arreu del món. Els venedors poden enviar tots els seus productes a Amazon i aquests faran l’inventari, el llistaran i el distribuiran als compradors. Estalviant així al venedor, molta feina. 
 8. La transformació digital obliga moltes empreses a flexibilitzar els seus canals de venda. Els negocis han de vendre en els canals que els compradors volen utilitzar, no obligar-los a utilitzar els que l’empresa vol. Els usuaris volem comprar a través d’Amazon, i obrir la botiga a la plataforma significarà vendre on el comprador vol comprar
 9. Existeix la possibilitat de vendre a través de la plataforma sense tenir botiga online pròpia. Per alguns venedors la plataforma pot ser una oportunitat per iniciar-se en el món eCommerce sense necessitat d’invertir ni gestionar-ne una pròpia. 

Inconvenients de vendre a Amazon 

 1. Les oportunitats no són gratuïtes i en aquest cas has de pagar comissions. Amazon cobra un percentatge per cada venda que aconsegueixes a través de la plataforma o una quota fixa mensual. 
 2. Hi ha molta competència, i és dura. Molts venedors lluiten per aparèixer en els resultats de cerca, el que generalment es tradueix en estratègies de preus molt agressives.  
 3. El venedor no rep el pagament del client directament, Amazon actua com intermediari i efectua el pagament quan comprova que no hi ha hagut cap problema. 
 4. Les dades dels clients mai arriben als venedors, només les tindrà Amazon. 
 5. Si els productes d’un venedor reben valoracions negatives, serà penalitzat per la plataforma. Els errors es castiguen. Amazon obliga als venedors a ser molt estrictes amb la qualitat dels productes que ofereixen i a crear fitxes molt completes perquè els usuaris entenguin exactament que comprar abans de posar el producte a la cistella. 
 6. Dificultat per fidelitzar clients. Amazon es centra en productes, no en venedors, el que complica que els clients coneguin al venedor. 
 7. Amazon té accés a totes les estadístiques sobre les teves vendes i a informació sobre els teus proveïdors i clients. Venedors han manifestat que se’ls ha prohibit vendre un producte determinat desprès de tenir molt èxit, el qual ha passat a ser només venut per Amazon. També hi ha el risc que Amazon salti al venedor i obtenir un millor preu venent ell mateix a través del proveïdor. 

 

Com pots veure, Amazon és una gran oportunitat i pot ser un genial canal de venda que faci créixer la quantitat de vendes, a molts venedors els genera gran quantitat d’ingressos. Però has de ser conscient en tot moment de les condicions que has acceptat i de les conseqüències que poden esdevenir. 

Des del nostre punt de vista, és millor no dependre al 100% de les vendes a través d’Amazon, sinó utilitzar-lo com un canal de venda més un cop ja tinguem una eCommerce pròpia, ja que serà l’única manera de construir una imatge corporativa sòlida i fidelitzar clients que comportin beneficis a llarg termini

Si estàs pensant en vendre a través d’Amazon i no saps per on començar, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Des de Nubulus, t’acompanyem en tot el procés de transformació digital del teu negoci per poder aconseguir uns resultats òptims. 

T’escoltem i ajudem amb…

Transformació Digital

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

Les empreses necessiten transformar-se digitalment per no quedar-se obsoletes i utilitzar adequadament les noves tecnologies per aconseguir noves oportunitats de negoci. Des de Nubulus t’orientem i ajudem a realitzar un procés de transformació digital real, àgil i transformador que permeti a la teva empresa desenvolupar-se plenament.

Transformació Digital
Transformació Digital

Disseny Web

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

És especialment necessari per a la teva empresa tenir una pàgina web on poder dirigir als usuaris d'internet per tal que puguin conèixer-la, els seus productes o serveis, o bé el teu local. Des de Nubulus, posem al teu abans la tecnologia, l'experiència i la qualitat perquè el lloc web del teu negoci sigui visible, transmeti la teva proposta de valor i converteixi visitants en clients.

Disseny Web
Disseny Web

Comerç electrònic

T’escoltem i ajudem amb…

03/03/2021 0:00:00

Cada vegada són més les empreses que opten per obrir una eCommerce, i és que et brinda gran quantitat d’avantatges enfront de la botiga física. A Nubulus, estudiem el teu negoci i els seus objectius per desenvolupar un eCommerce que s’adapti a les teves necessitats. T’acompanyem i assessorem alhora que desenvolupem el teu comerç electrònic per assegurar-ne l’èxit.

Comerç electrònic
Comerç electrònic

SEO Local

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

És essencial que els usuaris puguin trobar el teu negoci en els cercadors en qualsevol moment. Des de Nubulus, optimitzant la teva presència digital, t’ajudem a que els usuaris que facin una cerca a través d’internet en una ubicació geogràfica determinada, trobin el teu punt de venda físic i per tant, es converteixin en clients potencials.

SEO Local
SEO Local

Campanyes SEM

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

Si vols posicionar el teu negoci entre les primeres posicions de resultats dels cercadors de forma ràpida, és el moment d’engegar una campanya de SEM. Aconseguiràs captar nous clients i generar tràfic de qualitat a la teva pàgina web amb un pressupost totalment personalitzat. Des de Nubulus t’ajudem a millorar el teu posicionament als cercadors optimitzant les teves campanyes.

Campanyes SEM
Campanyes SEM

Carta Digital QR

T’escoltem i ajudem amb…

04/06/2020 0:00:00

La carta online és un reflex de la carta tradicional en paper al format digital. Aquest sistema permet als clients consultar la carta de manera online escanejant el codi QR amb la càmera del dispositiu mòbil. Això suposa una reducció considerable del risc de transmissió alhora que ofereix avantatges pel negoci. Des de Nubulus, creem la del teue restaurant i t’ajudem a gestionar-la.

Carta Digital QR
Carta Digital QR

Tour Virtual

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

A Nubulus creem el Tour Virtual del teu negoci, funcional per qualsevol dispositiu, perquè els usuaris que arribin a la teva pàgina web i/o a la teva fitxa de Google My Business puguin veure el teu local de manera fàcil, divertida i interactiva gràcies a les fotografies 360º que permeten veure l’espai de forma realista. També donem suport a aquells esdeveniments que requereixin vídeos 360º.

Tour Virtual
Tour Virtual

Programació a mida

T’escoltem i ajudem amb…

18/02/2019 0:00:00

Si vols automatitzar un servei o integrar eines que utilitzes a diari en el teu negoci, duem a terme tot el procés segons les teves necessitats, perquè guanyis en rendibilitat i connexió entre els diferents departaments de l’empresa.

Programació a mida
Programació a mida

Estratègia de continguts

T’escoltem i ajudem amb…

09/03/2021 0:00:00

Actualment, cada cop més empreses han iniciat la transformació digital i tenen presència a Internet i és que, segons Google, el 97% dels consumidors cerquen a les empreses, o bé al producte o servei que ofereixen aquestes a través d’Internet. El que hem de tenir clar és que si una empresa vol desenvolupar i enriquir la seva presència digital és essencial que desenvolupi una estratègia de continguts.

Estratègia de continguts
Estratègia de continguts

Actualitat

Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.

Actualitat

14/05/2021

Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.

Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.
Ja està disponible la botiga online solidària de Casa Terra.

Atributs d’identitat a Google My Business.

Actualitat

12/05/2021

Atributs d’identitat a Google My Business.

Atributs d’identitat a Google My Business.
Atributs d’identitat a Google My Business.

Consells per vendre més a través d’Amazon.

Actualitat

07/05/2021

Consells per vendre més a través d’Amazon.

Consells per vendre més a través d’Amazon.
Consells per vendre més a través d’Amazon.

Ja pots trobar a Google Maps els negocis on anar a reciclar.

Actualitat

04/05/2021

Ja pots trobar a Google Maps els negocis on anar a reciclar.

Ja pots trobar a Google Maps els negocis on anar a reciclar.
Ja pots trobar a Google Maps els negocis on anar a reciclar.

Les long tail keywords i la seva importància en SEO.

Actualitat

30/04/2021

Les long tail keywords i la seva importància en SEO.

Les long tail keywords i la seva importància en SEO.
Les long tail keywords i la seva importància en SEO.

Com vendre a Amazon. Quin tipus de venedor i de pla encaixa millor amb el teu negoci?

Actualitat

27/04/2021

Com vendre a Amazon. Quin tipus de venedor i de pla encaixa millor amb el teu negoci?

Com vendre a Amazon. Quin tipus de venedor i de pla encaixa millor amb el teu negoci?
Com vendre a Amazon. Quin tipus de venedor i de pla encaixa millor amb el teu negoci?

Els KPIs per eCommerce i com ens poden ajudar a prendre decisions estratègiques.

Actualitat

20/04/2021

Els KPIs per eCommerce i com ens poden ajudar a prendre decisions estratègiques.

Els KPIs per eCommerce i com ens poden ajudar a prendre decisions estratègiques.
Els KPIs per eCommerce i com ens poden ajudar a prendre decisions estratègiques.

Penses en vendre a Amazon? Et mostrem els avantatges i inconvenients.

Actualitat

14/04/2021

Penses en vendre a Amazon? Et mostrem els avantatges i inconvenients.

Penses en vendre a Amazon? Et mostrem els avantatges i inconvenients.
Penses en vendre a Amazon? Et mostrem els avantatges i inconvenients.