Actualitat Nubulus

Stable Diffusion segueix avançant amb Stable Vídeo Diffusion.

01/12/2023

L'agost de 2022, apareix Stable Diffusion, no va passar gens desapercebuda, entre les diverses possibilitats de creació d'imatges de què disposàvem, convertint-se en un lloc d'importància, al sector de la IA generativa.

Ara, acaba de presentar un nou model de vídeos, a l'article d'avui, t'expliquem tot el que et pot oferir aquesta nova proposta. No t'ho perdis!

Stable Diffusion i el model de generació de vídeos.

Funciona amb la mateixa mecànica que el generador d'imatges IA. Has d'introduir un prompt, el més detallat possible i genera un vídeo d'entre 3 i 30 fotogrames per segon.

Primer crea una imatge, a partir del prompt que has introduït i posteriorment, l'anima, aconseguint vídeos curts amb una resolució de 576x1024 i entre 3 i 30 fotogrames per segon. Aquesta generació de vídeos aporta una gran versatilitat i serà molt útil en un ampli ventall de sectors, com la publicitat, educació i entreteniment.

Està disponible de manera limitada i és una mica difícil accedir de moment, ja que, hi ha llista d'espera d'usuaris. Això és una mostra clara que la IA generativa, està avançant a passos de gegant i poc o gens, tenen a veure amb els resultats del principi que, en comparació dels d'ara, eren molt bàsics.

 

Com funciona Stable Vídeo Diffusion?

El projecte es basa en un complex model de llenguatge per a la generació de vídeo en alta resolució.

Es basa en l'entrenament d'imatges en 2D i aplicant capes de temps s'aconsegueix generar petits clips de vídeo. El mètode Stability AI consisteix en 3 claus: preentrenament de text a imatge, preentrenament de vídeo i ajustament de vídeo en alta definició.

Això suposarà una autèntica revolució i facilitarà molt l'elaboració de vídeos, en sectors que el seu ús és molt habitual com ara: Publicitat, màrqueting, educació, entreteniment, música…

Simplement has de crear el prompt, per això, descriu el més detalladament possible el que vols que aparegui al vídeo, no escatimis en detalls i característiques que vols que apareguin i tindràs un vídeo generat en pocs minuts.

Encara, es poden observar certes fallades que s'aniran afinant a poc a poc, però sens dubte, serà un altre d'aquests grans avenços que faran que tingui lloc una revolució en aquest aspecte, si ja havíem vist, alguns tràilers de pel·lícules fetes amb IA, ara serà més habitual encara.

Com que és una IA de codi obert podràs fer-la servir des del teu ordinador, triar diferents estils, cartoon o més realista i encara, es tracta d'una versió primerenca que, com passa amb la resta d'avenços en IA generativa, caldrà donar-la un temps perquè corregiu certs errors.

Com us beneficiarà la creació de vídeos amb IA?

Sabent que encara, hem d'esperar i donar temps a Stable Vídeo Diffusion, suposarà tal com va passar amb la creació d'imatges IA, un abans i un després, en molts àmbits empresarials.

A priori, els sectors que més beneficiats es veuran per aquesta nova funcionalitat, són els sectors relacionats amb la publicitat i el màrqueting, en educació, cinema, música, art, entreteniment… Podràs per fi, generar els teus propis vídeos, personalitzats, amb els detalls que tu vulguis i en qüestió de pocs segons.

Una manera molt atractiva de mostrar la teva part més creativa i en format vídeo, un tipus de format que sabem que és el rei en la creació de contingut i en sectors tan importants com la publicitat.

Si ja tens una mica d'experiència en la creació de prompts i saps del que parlem, arriba el moment de començar a fer una i dues voltes, als prompts per a la generació de vídeos i així, poder crear els teus propis projectes i contingut, d'una manera molt més senzilla, creativa, personalitzada i a l'abast de tothom.

Et seguirem informant de tots els avenços sobre això i les millores que es van aconseguint, perquè et posis definitivament les piles amb la intel·ligència artificial i la generació tant d'imatges com de vídeos.

Ens veiem a la propera entrada del bloc!

Actualitat Nubulus

.