Blog Nubulus
Guia per comportar-se a les RRSS i Whatsapp el 2023.
25/05/2023
Per si tinguéssim poc amb la nostra manera de comportar-nos i podríem dir, encaixar, al nostre dia a dia, ara se'ns revela un “lloc” més on hem de saber com comportar-nos. Aquest “lloc” no és altre que les RRSS i Whatsapp, formen part del nostre dia, les fem servir més del que sembla i hi ha tot un codi darrere, que hauries de conèixer si vols comportar-te com hauries.
Volem deixar-te clar, per què s'ha de passar i per què no, en aquests dos aspectes tan quotidians, per posar-t'ho una mica més fàcil. Si has arribat fa relativament poc a això de les RRSS o simplement sents que no encaixes, aquí et deixem unes claus.
Com gestionar les RRSS el 2023 i no morir a l'intent.
A les RRSS hi ha tota una varietat d'usuaris, als quals seguim segons els nostres gustos i interessos. Com hauràs pogut observar, n'hi ha de tot i per a tots, així que et deixem unes pautes bàsiques perquè sàpigues moure't per les noves tecnologies, com peix a l'aigua.
1.-Personalitat digital: Molt es parla d'aquest concepte i és que, hi ha gent que té una personalitat a la vida real i una altra totalment diferent, a l'àmbit digital.
El nostre millor consell… no et facis passar per un altre o algú que no ets realment. Abans o després, els usuaris se n'adonaran i acabaràs perdent interaccions. Així que, no tinguis por de semblar estrany i mostra't tal com ets.
2.-La realitat és la realitat, sigui on sigui: Estem acostumats a veure autèntics paradisos, vacances i vides de luxe a les xarxes socials, però no tot és així i segurament, la teva vida no sigui així.
Per això, no hi ha d'haver una realitat a les RRSS diferent del que és el teu dia a dia, això de vendre allò que no és, fa temps que va passar de moda.
3.-Perd la por a equivocar-te: Tots sabem que a les RRSS una equivocació, pot sortir molt cara i és que, com se sol dir, la reputació es triga anys a guanyar i segons a perdre.
Però, no t'has de deixar portar per la por d'equivocar-te i mostrar-te cohibit, gaudeix, mostra't com ets i somriu més.
4.-Seguir o no seguir: Si alguna cosa has de tenir clar, és que les RRSS s'han d'usar com a entreteniment i per passar-ho bé, així que, no estàs obligat a seguir ningú, que comparteixi, faci o digui coses que no t'agradin.
5.-Pensar abans d'enviar: Tot i que ens hem de mostrar el més naturals possible a les RRSS, cal pensar una mica abans de donar-lo a enviar, un exemple d'això que et vindrà molt bé, és pensar: Què tal quedaria aquest tweet, a una captura de pantalla…
6.-Ni jutjar, ni por de ser jutjats: A les xarxes socials, com a la vida mateixa, no hem de jutjar a ningú sense conèixer la seva veritable història, per això, no és la finalitat de les noves tecnologies, jutjar o criticar a els altres.
7.- Gaudir i aprendre: Fes servir les xarxes per passar-t'ho bé, gaudir, compartir amb amics i familiars, i fins i tot, pots aprendre un munt de coses, si segueixes als comptes adequats. Pren-te les xarxes per passar-ho bé i tota la resta, sobra.
Ara que t'hem posat una mica al dia, amb això de manejar les xarxes socials, ho farem amb Whatsapp , aquella app que era per a converses ràpides i que s'ha convertit, en converses diàries i fins i tot, eternes.
Com utilitzar Whatsapp sense perdre els nervis.
1.-Comunicació ràpida i instantània: Aquesta era la finalitat d'una de les apps més usades actualment, així que, si t'agobia massa això de tenir tants Whatsapp . recorda, que és per a comunicació ràpida.
Evita entrar en llargues converses i infinites, si no et ve de gust i sent-te lliure, de deixar de contestar quan així ho necessitis.
2.-Audis: Hem passat d'escriure a enviar àudios, si vols tenir bones maneres, és aconsellable que abans d'enviar un àudio, avisis al destinatari que així ho faràs, potser, en aquell moment, no pugui escoltar.
3.-Resumeixen: Si a tu t'agobia el fet de tenir massa Whatsapps per llegir, molt llargs o àudios interminables, pensa que, als teus destinataris, els pot passar el mateix.
Intenta resumir tot el que puguis la informació, per no convertir-te en allò que tant odies.
4.-Controla el temps d'ús: Això no ho has de fer únicament amb Whatsapp , fes-ho amb totes les RRSS, no et passis amb l'ús del mòbil.
Tenir el mòbil a prop, no implica que hagis d'estar tot el dia fent-lo servir o contestant, posa't límits i intenta dur-lo a terme.
5.-Abandona grups: Tots sabem que els grups de Whatsapp , se'ns acaben anant de les mans, així que, pensa, reflexiona i decideix quins grups són innecessaris o no uses, per abandonar-los.
No passa res, sent-te lliure de fer-ho, seràs més lliure.
Esperem que, amb aquesta mini guia de com comportar-se actualment a les xarxes socials et serveixi d'ajuda, recorda que el més important, és fer-les servir per gaudir i no afegeixis una angoixa més a la teva vida, per contestar a tots.