Blog Nubulus
Google maps es reiventa
11/05/2020
Google Maps acaba de presentar un dels redissenys més grans des de que va néixer ara fa 15 anys, amb una renovació de l’aplicació i canviant el seu logotip. En aquest post explicarem quines són les novetats més destacades.
Una nova imatge per a Google Maps
A partir d’ara podrem veure una aplicació actualitzada de Google Maps tant per a Android com a iOS, amb cinc pestanyes de fàcil accés que posaran al nostre abast tot allò què necessitem: Explorar, Desplaçaments Habituals, Guardats, Contribuir i Novetats.
· Explorar: si busques alguna cosa concreta, com un lloc on menjar, un supermercat o una sala de música, en aquesta pestanya trobaràs informació, valoracions, ressenyes i suggeriments de gairebé 200 milions de llocs arreu del món.
· Desplaçaments habituals: en aquesta pestanya podràs escollir la ruta més aconsellable per fer un desplaçament, ja sigui amb cotxe o en transport públic.
· Guardats: permet organitzar plans per al pròxim viatge, compartir recomanacions o buscar establiments concrets gràcies als més de 6.500 milions de llocs que han guardat els usuaris de Google Maps.
· Contribuir: gràcies a aquesta pestanya podràs compartir fàcilment els teus coneixements locals per ajudar, juntament amb altres milions de persones, a què Google Maps segueixi actualitzat.
· Novetats: es tracta d’una nova pestanya que ofereix informació sobre llocs de moda o de visita obligada suggerits per experts i editors locals. També permet xatejar directament amb els comerços per resoldre dubtes.
La nova icona
Google Maps no només s’ha renovat per dins, sinó que també ha actualitzat la seva icona. Segons explica la pròpia companyia, “aquesta nova imatge reflecteix l’evolució que ha tingut l’eina”, que ha passat de “portar-te a la teva destinació a ajudar-te a descobrir nous llocs i experiències”.
En un futur...
Google Maps està incorporant noves dades sobre la ruta dels usuaris a partir d’aportacions d’altres usuaris que ja han passat per allí i que poden ajudar a planificar viatges. Per exemple, es podran conèixer detalls com:
o Temperatura: si es considera massa elevada o massa baixa.
o Accessibilitat: es podran identificar les línies de transport públic que tenen personal d’assistència, seients accessibles, botó de parada accessible, etc.
o Vagons per a dones: en zones on els sistemes de transport tinguin espais d’aquest tipus, els usuaris podran saber si hi ha un espai reservat per a les dones o un vagó exclusiu que s’ha de respectar.
o Seguretat al vehicle: si el transport disposa d’algun sistema de seguretat, com per exemple un guàrdia de seguretat, càmeres de vigilància o un telèfon d’ajuda.
o Nombre de vagons disponibles: es tracta d’una funcionalitat que de moment només està disponible al Japó i que permet triar una ruta en funció del nombre de vagons. L’objectiu és augmentar les possibilitats de trobar un seient lliure.