Blog Nubulus
Els Core Web Vitals i per què els has de tenir en compte.
27/07/2021
Què són els Core Web Vitals?
Els Core Web Vitals són les mètriques principals que utilitza Google per mesurar i analitzar l’experiència d’usuari en una pàgina web tenint en compte tres factors: la velocitat de càrrega, la interactivitat i l’estabilitat visual del lloc web. Amb aquests, Google té l’objectiu de promoure la rapidesa de càrrega i una bona experiència d’usuari en totes les pàgines web establint uns criteris senzills i uniformes. A continuació, veurem els tres factors detingudament.
Els 3 elements que conformen els Core Web Vitals i els seus valors òptims:
LCP (Largest Contentful Paint):
És la mètrica que mesura el temps que tarda en carregar-se un contingut i l’element més gran del above the fold (el que es veu sense necessitat de fer scroll)
Per tal de considerar òptim el LCP ha de ser inferior a 2,5 segons. Concretament el classificarem com bo quan sigui inferior a 2,5 segons, mitjà si és entre 2,6 i 4 segons, i dolent si és superior a 4 segons.
FID (First Input Delay):
El FID s’utilitza per mesurar el temps que tarda una pàgina web en donar resposta a una interacció com bé a una acció de clic, és a dir, mesura la capacitat que té el lloc web d’interactuar ràpidament.
Considerarem bo el FID quan sigui inferior a 100 mil·lisegons (el que equival a 0,1 segons). De fet, els classificarem de la següent manera: bo, quan sigui de menys de 100 mil·lisegons; mitjà, quan sigui entre 101 i 300 mil·lisegons; i dolent quan sigui de més de 300 mil·lisegons.
CLS (Cumulative Layout Shift):
Finalment, el CLS s’utilitza per mesurar l’estabilitat visual, la qual fa referència al desplaçament dels elements en el moment de visualitzar-los en pantalla, mesura la freqüència i la magnitud amb la qual canvien de posició els elements a mesura que es carreguen i apareixen.
Per considerar el nostre CLS òptim el seu valor haurà de ser inferior a 0,1.
La classificació serà bona quan és inferior a 0,1, mitjana quan es troba entre 0,11 i 0,25, i dolenta quan sigui superior a 0,25.
Els Core Web Vitals afecten al SEO?
Tal com tenir una bona estructura web i bona qualitat dels continguts es reflecteixen en un impacte positiu en el SEO, està previst que els Core Web Vitals obtinguin un pes determinat entre els factors a tenir en compte pel que fa al SEO.
Els Core Web Vitals són mètriques que es basen en l’experiència de l’usuari i tal com sabem, és un factor que tenen molt en compte els algoritmes de Google.
Com puc mesurar els Core Web Vitals?
Existeixen diferents eines per poder mesurar els Core Web Vitals d’una pàgina web, alguns exemples són web.dev, PageSpeed Insights o bé Lighthouse, entre altres.
Quan accedeixis a aquest tipus d’eines, trobaràs una caixa on deixar l’enllaç de la pàgina web que vols mesurar, tal com pots veure en la següent imatge, que fa referència PageSpeed Insights.
Prement el botó d’analitzar, el web rebrà una puntuació del 0 al 100, podrem veure si la web en qüestió compleix els Core Web Vitals. En aquest cas, analitza per separat la versió mòbil i la versió d’escriptori.
Per tant, l’eina no només ens ajudarà a saber en quina situació es troba el web, sinó també els aspectes a millorar per tal d’aconseguir una experiència òptima per l’usuari.
A continuació en pots veure l’exemple amb la nostra pàgina web. Ara, t’animem a provar-ho amb la teva!
Així doncs, els Core Web Vitals ens fan saber quins són els factors a treballar per tal d’aconseguir una pàgina web optimitzada, focalitzant-te en els aspectes que són vertaderament essencials i que garanteixen una experiència de qualitat en el teu lloc web.
Si necessites ajuda per optimitzar la teva pàgina web, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Des de Nubulus, t’ajudarem a aconseguir la millor experiència pel teu web. T’assessorem i acompanyem en la transformació digital del teu negoci.