Actualitat Nubulus

El major canvi de la història de WhatsApp, arriba al març.

14/02/2024

A partir del pròxim mes de març, arriba per fi el major canvi de la història d'aquesta app de missatgeria per tots coneguda. La interoperabilitat amb altres aplicacions de missatgeria.

Sense cap dubte, un gran canvi, el major de la història, no en quant a disseny, sinó en quant a funcionalitats noves i per tots esperades, des de fa temps.

Vols conèixer en què consisteix el major canvi de WhatsApp? No t'ho perdis!

WhatsApp Revoluciona: Interoperabilitat al Març

Canvi en WhatsApp i noves funcionalitats.

Dick Brouwer, el director d'enginyeria de WhatsApp, ha reconegut que “Existeix una tensió real entre proporcionar una forma fàcil d'oferir aquesta interoperabilitat a tercers i, al mateix temps, preservar el nivell de privacitat, seguretat i integritat de WhatsApp”.

S'espera que arribi al març i la veritat és que, l'elecció d'aquesta data no és casualitat, és quan entra en acció a la Unió Europea, la nova Llei de Mercats Digitals.

La Llei de Mercats Digitals obliga els denominats “guardians d'accés” a adoptar una sèrie de mesures, entre elles permetre que els seus serveis siguin interoperables. Tant Meta com WhatsApp, estan incloses i no han tingut més remei que posar-se “som-hi”, per a no ser sancionades.

Serà la primera vegada en la història de WhatsApp que permeti escriure als usuaris d'altres aplicacions de missatgeria, fins ara, competidors directes.

Encara no s'ha fet oficial quines seran les aplicacions que seran interoperables amb WhatsApp, però es contempla que seran les següents: iMessage, Facebook Messenger, Signal, Skype, Google Messages i Telegram.

Serà una solució a partir de l'actual arquitectura client-servidor de WhatsApp, permetent que usuaris de tercers es connectin directament a la seva infraestructura. Meta i WhatsApp, han tingut 6 mesos per a realitzar aquesta nova acció necessària i suposem que, no han hagut de ser uns mesos fàcils per a integrar tot degudament. La possibilitat de ser sancionats, haurà estat el que els hagi fet posar tots els seus esforços, a arribar a temps a aquesta interoperabilitat.

Què es podrà fer amb la interoperabilitat de WhatsApp? Descobreix-ho!

Aquest canvi suposarà una comunicació digital més unificada, l'elecció de l'aplicació de missatgeria, no limitarà amb qui comunicar-nos.

La interoperabilitat es llançarà en un principi per a:

  • Missatges.
  • Missatges de veu.
  • Vídeos.
  • Arxius.

S'espera que en un futur també estigui disponible per a crides i xats grupals.

Un aspecte molt important és que els usuaris podran optar per participar o no en l'intercanvi de missatges amb tercers. Alguna cosa que ens sembla destacar i molt positiu perquè podria convertir-se en una font de spam i estafes.

Els usuaris que acceptin la interoperabilitat veuran aparèixer els missatges d'altres aplicacions en una secció separada en el menú de l'aplicació anomenada “xats de tercers”, per a poder distingir-los dels usuaris i xats de sempre.

Caldrà esperar a març per a anar comprovant què tal funciona aquesta interoperabilitat, per primera vegada en la història de WhatsApp i així poder treure les primeres conclusions. Us continuarem informant sobre aquest tema.

Fins al pròxim post, ens veiem aviat!

Actualitat Nubulus

.