Google Business Profile

Procés de verificació d'un negoci a Google My Business

04/02/2021

El procés de verificació és tan necessari com el de la creació de la fitxa de Google My Business. Hi ha diferents formes de verificació. A continuació, et convidem a conèixer els diferents mètodes de verificació disponibles per al teu negoci:

  • Trucada telefònica
  • SMS
  • Correu electrònic
  • Correu postal
  • Vídeo
  • Instantània
  • Massiva

Verificació per trucada telefònica

Aquest tipus de verificació consisteix (com a la resta de les opcions) a rebre el codi de verificació atorgat per l'aplicació i afegir. Els passos per completar-la mitjançant trucada telefònica són:

• Accedeix a Google My Business i selecciona la fitxa que es vol verificar.

• Assegura't que el número de telèfon sigui el correcte. És important tenir en compte que poden donar-se errors i que no es poden fer modificacions, així que és important estar atent a possibles equivocacions.

• Prem l'opció "Trucada" i espera.

• Afegeix el codi de verificació que t'han comunicat en la trucada.

Aquest tipus de verificació no estarà disponible per a qualsevol empresa. Google ofereix aquesta opció a empreses de les quals posseeix molta informació prèvia, en aquest sentit, a empreses noves o amb poca presència a Internet, és difícil que Google els ofereixi aquesta opció. No obstant això, podran utilitzar les altres alternatives disponibles.

Verificació per SMS

Com el mètode de verificació via trucada, la verificació per missatge de text és una opció que Google ofereix només a determinats tipus de negocis, sobretot a aquells dels que té major informació.

No és un mètode molt comú, però sí efectiu, així que si el teu negoci compleix amb els requisits de Google per habilitar aquesta opció, és recomanable utilitzar-la.

Verificació per correu electrònic

Aquesta opció també depèn de la informació que Google té del teu negoci en la base de dades.

Si Google ofereix aquesta alternativa, els passos a seguir són:

• Accedir a Google My Business i seleccionar la fitxa a verificar.

• Comprovar que l'adreça de correu electrònic és correcta i fer clic a "Correu",

• Finalment, revisa la teva safata d'entrada, obre el missatge rebut i completa el procés de verificació a través del codi subministrat per Google.

Verificació per correu postal

La verificació per mitjà de correu postal és la més comuna i la que Google ofereix a tots els usuaris que registren la seva empresa a la plataforma. Els passos a seguir són:

• Inicia sessió a Google My Business amb el compte correcte. Selecciona la fitxa que vols verificar pel mètode de correu postal.

• Hauràs de revisar la direcció local de la teva empresa per evitar fer la verificació amb una adreça errònia, situació que generaria un conflicte amb Google. A més, podràs afegir un nom de contacte si ho consideres necessari.

• Després, en l'opció de "Targeta per correu postal", selecciona "Correu". El codi per formalitzar la verificació arriba a uns 14 dies aproximadament. No facis canvis en la informació del negoci, ja que estaries cometent una falta que seria penalitzada per Google, anul·lant aquest procés i obligant a fer la sol·licitud novament.

• Un cop rebut el codi, accedeix al compte de Google My Business utilitzant la mateixa adreça de correu electrònic del registre de l'empresa i fes clic a "Introduir codi de validació".

• Finalment, hauràs d'esperar que conclogui el procés de verificació. Pot trigar pocs minuts o alguns dies.

Verificació per vídeo

Tot i que és un mètode poc comú, depenent de la categoria de l'empresa registrada i les polítiques de Google en determinats països, és una gran opció que ofereix la plataforma.

Es tracta d'una trucada de vídeo entre l'usuari i l'equip de suport tècnic de Google My Business. A través d'aquesta, l'empleat de Google sol·licita informació sobre l'empresa. A més, demana que se li ensenyi el negoci per l’interior i exterior per confirmar-ne l’existència.

Verificació instantània

Aquesta opció només està disponible pels que tinguin una pàgina web prèviament verificada a Google Search Console, i la categoria de l'empresa compleixi amb les característiques avaluades per Google per habilitar l’opció.

En aquest sentit, si l'opció de verificació instantània a Google My Business no es troba disponible tot i tenir la web verificada a Google Search Console, s'haurà de fer mitjançant algun dels mètodes de verificació disponibles.

D'altra banda, si comptes amb opció habilitada, a l’acabar el procés observaràs: "Empresa verificada" automàticament a la pantalla, de manera que és molt senzill.

Verificació massiva

Pretén facilitar la gestió de verificació d'empreses que compten amb almenys 10 franquícies de la mateixa cadena en ubicacions diferents. Els negocis que queden exempts d'aquest beneficiós mètode de verificació són les empreses de serveis. Els passos a seguir en el sistema de verificació massiva són:

• Accedeix al compte de Google My Business amb el que gestionaràs les ubicacions del negoci.

• Afegeix les ubicacions (10 o més) de l'empresa, assegurant-te que les dades siguin correctes.

• En qualsevol de les ubicacions, pressiona l'opció "Verificar" i després fes clic a "Cadenes".

• Afegeix totes les dades sol·licitades de forma inequívoca en el formulari de sol·licitud per a la verificació.

• A partir d'aquest moment, la sol·licitud entra en un procés d'avaluació per part de l'equip de suport de Google My Business. Després, es posarien en contacte per liquidar la verificació massiva.

És important aclarir que el procés de verificació massiva és molt més extens que els anteriors, ja que el sistema de comprovació que Google ha d’assegurar l'existència de cadascun dels establiments físics exposats.

Si necessites ajuda per crear i treure-li profit a la teva fitxa de Google My Business, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Des de Nubulus, t’assessorem i acompanyem en la transformació digital del teu negoci. 

Empreses que han confiat en nosaltres.